Vill Sverige vinna sista matchen? ”Klart man vill möta vissa lag mer än andra”

By Anton Edman


Juniorkronorna på väg till träning. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

”BRA ATT VI HAR TVÅ ALTERNATIV”

I matchen mot Schweiz hade Sverige länge problem att komma igång. Men en bit in i matchen satte

Det är fortfarande oklart vilket motstånd Sverige får i kvartsfinalen. USA, Slovakien och Finland är alla möjliga. Och faktum är att en förlust i sista gruppspelsmatchen mot Ryssland skulle kunna ge ett ”lättare” motstånd i kvartsfinalen. Exempelvis Slovakien.
– Det är dumt att stå och ljuga. Det är klart att man vill möta vissa lag mer än andra, säger Fredrik Karlström.

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
JVM:s gruppspel avslutas med höjdpunkten Sverige – Ryssland under nyårsafton. Innan resterande matcher under dagen har spelats är det fortfarande en öppen affär i Grupp B – men när Sverige kliver ut på isen vet man alla förutsättningar inför slutspelet.

Kanske vill man till och med försöka styra resultatet för att påverka vilket motstånd man får i kvartsfinalen?
– Det är dumt att stå och ljuga. Det är klart att man vill möta vissa lag mer än andra, men samtidigt gäller det att slå alla lag. Det spelar inte så stor roll. Jag tror att vinna den sista matchen i gruppspelet spelar mer roll än att förlora… det är bättre, säger Fredrik Karlström i.
– Det är inte så mycket vi tänker på. Vi går in för att vinna matchen och gruppen, tillägger Jesper Sellgren efter dagens matchvärmning.

”VI FOKUSERAR BARA PÅ OSS SJÄLVA”

Sverige kommer till Rysslands-matchen med tre raka segrar och toppar gruppen. Motståndaren Ryssland har i sin tur två segrar och en förlust, och måste vinna för att ha chans på gruppsegern. Men det svenska laget tror sig veta hur de ska sätta stopp för ryssarna.
– Jag kan ingen av dem vid namn, men de är skickliga. De vänder och vrider väldigt mycket. Man måste vara alert på det och alltid ligga på rätt sida, berättar Sellgren.
– Vi har inte sett dem speciellt mycket, utan vi fokuserar bara på oss själva. Vi

Läs mer här: Vill Sverige vinna sista matchen? ”Klart man vill möta vissa lag mer än andra”

kommentarer