Washingtons övertalningskupp – försöker få målvaktsstjärnan till Nordamerika

By Uffe Bodin

Han var Washington Capitals förstaval i draften 2015. Två och ett halvt år senare försöker klubbens general manager Brian McLellan locka över målvaktslöftet Ilja Samsonov till Nordamerika.

Ilja Samsonov fick pris som JVM:s bästa målvakt i fjol och producerade imponerande siffror för Metallurg Magnitogorsk i KHL redan som junior. Nu hoppas Washington Capitals att man ska kunna få 20-åringen att skriva NHL-kontrakt och göra sig redo för en NHL-karriär så fort hans KHL-kontrakt löper ut 30 april.

Enligt Isabelle Khurshudyan på Washington Post har Capitals general manager Brian McLellan begett sig till Ryssland för att träffa Samsonov och hans representanter och övertyga dem om att Nordamerika är nästa logiska steg i karriären. Något NHL-kontrakt kan inte undertecknas förrän KHL-kontraktet har gått ut, men det är lagligt att vara muntligt överens om en övergång innan dess.

KAN TREJDA ANDREKEEPERN

Washington har just nu Brayden Holtby som säker sista utpost. Reserven Philipp Grubauer sitter dock på ett utgående kontrakt och kan bli restricted free agent till sommaren. Tron är dock att Washington vill försöka trejda Grubauer, som gjort väldigt bra ifrån sig i sin roll och ser ut att vara redo för större uppgifter.

I organisationen finns även tjecken Vitek Vanacek, 21, och amerikanen Pheonix Copley, 25. Den senare av dem har ett envägskontrakt nästa säsong vilket antyder att planen skulle vara att lyfta upp honom som andrekeeper bakom Holtby nästa säsong och låta Samsonov skolas in i AHL innan han tar klivet uppåt i hierarkin.

Ilja Samsonov, som valdes som 22:a spelare i draften 2015, har gjort 17 matcher för Metallurg Magnitogorsk den här säsongen och har en räddningsprocent på 90,9.

The post Washingtons övertalningskupp – försöker få målvaktsstjärnan till Nordamerika appeared

Läs mer här: Washingtons övertalningskupp – försöker få målvaktsstjärnan till Nordamerika

kommentarer