Wilds smäll – målvakten skadad

By Peter Ekholm

Minnesota Wild får klara sig utan Devan Dubnyk den närmsta tiden. Klubben meddelade under torsdagen att deras förstamålvakt är borta ”vecka-till-vecka” med en underkroppsskada.

Wild har haft det något tungt i Central Division den här hösten. Förra säsongens divisionstvåa ligger i skrivande stund på wildcardplats i Western Conference på 35 poäng, men jagas hack i häl av en rad andra lag. Därför kom skadebeskedet om målvakten Dubnyk med ganska taskig timing.

– Det är oroande, han är vår målvakt och man vill veta. Man kan inte stressa fram något, men förhoppningsvis är det inte så illa, sa lagets tränare Bruce Boudreau till Wild TV under gårdagen.

På torsdagen kom det desto klarare besked, målvakten kommer inte kunna spela mot Toronto Maple Leafs i natt eller mot Edmonton Oilers på lördag. Därefter väntar fyra raka bortamatcher för Wild, men då hoppas Boudreau att Dubnyk kan följa med, även om det inte blir spel.

– Han kommer troligtvis inte vara på is innan helgen. Sedan åker vi till Ottawa och Florida och då får han bättre möjligheter att träna med laget, säger Boudreau till NHL.com.

Dubnyk, 31, skadade sig i den första perioden i Wilds straffseger mot Calgary Flames i tisdags. Kanadensaren har hållit nollan tre gånger på 23 matcher den här säsongen och har en räddningsprocent på 91,6.

I Dubnyks frånvaro får backupmålvakten Alex Stalock, 30, chansen. Stalock har fyra segrar och en räddningsprocent på 90,7 på åtta matcher den här säsongen.

– Han har gjort det bra. Den enda matchen där han kanske bara varit hyfsad i, var i 7-2-förlusten mot Jets, men då fick han inte den hjälp han behöver från resten av laget. Men vi tror stenhårt på honom, säger Boudreau till NHL.com.

The post Wilds smäll – målvakten skadad appeared first on

Läs mer här: Wilds smäll – målvakten skadad

kommentarer