William Nylanders fräckis – snor pucken av OEL och blir matchvinnare

By Uffe Bodin

Toronto Maple Leafs fick ordentlig fart på offensiven i nattens bortamöte med Arizona Coyotes. En av målskyttarna var William Nylander – som satte Leafs matchvinnande mål efter att ha snott pucken från Oliver Ekman Larsson i 7–4-segern.

Toronto Maple Leafs avslutade i natt julledigheten med att bege sig till västra USA för att inleda en bortaturné med att möta Arizona Coyotes. Ute i öknen fick man ordentlig fart på offensiven och vann med 7–4.

Det matchvinnande 5–2-målet hade svensk prägel rakt igenom. Det bestod nämligen i att William Nylander snodde pucken av Oliver Ekman Larsson, fick ett friläge och överlistade målvakten Scott Wedgewood.

MATTHEWS MÅLSKYTT I HEMKOMSTEN

Målet var Nylanders åttonde den här säsongen och han hade även en assist i tillställningen. Han har därmed sex poäng (3+3) på sina fyra senaste matcher och står totalt noterad för 27 poäng på 38 matcher.

Annars var de flesta blickar riktade mot Auston Matthews i hans hemkomst till Arizona. Leafs 20-årige förstacenter växte upp i närheten av Glendale och började spela ishockey tack vare Coyotes, som han snabbt fann en fascination för. Matthews passade också på att bli målskytt i matchen då han gjorde lagets 2–0-mål i en målrik första period.

Patrick Marleau blev tvåmålsskytt för Leafs medan Mitch Marner hade 1+2.

Arizona – Toronto 4–7 (2–3, 1–3, 1–1)
Arizona: Josh Archibald (1), Brendan Perlini (9), Jordan Martinook (3), Christian Fischer (10).
Toronto: Patrick Marleau 2 (14), Zach Hyman (7), Auston Matthews (15) (Nylander), Mitch Marner (5), William Nylander (8), Connor Brown (10).

The post William Nylanders fräckis – snor pucken av OEL och blir matchvinnare appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: William Nylanders fräckis – snor pucken av OEL och blir matchvinnare

kommentarer