Anderssons bössa bakom Malmös derbyseger

By Peter Ekholm

Malmö Redhawks Nils Andersson har efter en trög säsongsinledning kommit igång på allvar med poängproduktionen. På tisdagkvällen avgjorde han derbyt mot Rögle med ett kanonskott i den andra perioden. – Jag vill vara där ute och bidra och vara inblandad i situationerna. Jag vill göra skillnad och då är det oftast den bästa versionen av Nils som spelar, säger Andersson.

Nils Anderssons spelstil förknippas kanske främst med hans kvaliteter på offensiv blålinje. På två och en halv SHL-säsong i Malmö-tröjan har 26-åringen stått för hela 70 poäng och ofta figurerat högt i backarnas poängliga. Att det därför var han som fick sista ordet i skånerderbyt i Ängelholm var kanske föga förvånande. När Malmö hade powerplay i mitten av den andra perioden stod han rätt placerad i sin vänsterbacksposition och skickade in en projektil bakom hemmalagets målvakt Justin Pogge till 3-2.

– Vi anpassar oss efter hur deras box ser ut. Deras toppforward spelade ganska passivt på (Rhett) Rhakshani och när han gör det gäller det att vi andra rör oss och hittar en öppen yta. Jag blev fri och han valde att släppa den till mig. Det blev rätt beslut till slut, beskriver Andersson som också passade på att hylla Lars Bryggman som skymde framför kassen.

– Om inte Bryggman står där och gör det han gör där blir det inte mål till 90 procent av gångerna.

POÄNGEN BÖRJAR KOMMA

Målet var Anderssons tredje för säsongen och hans tredje i powerplay. Och på sina 24 spelade matcher har det blivit 17 pinnar för högerskytten. Men det är först under den senaste tiden som poängen trillat in för Umeå-sonen. På sina första 14 matcher mäktade han nämligen bara med fyra assist.

– Jag vill vara där ute och bidra och vara inblandad i situationerna. Jag vill göra skillnad och då är det oftast den bästa versionen av

Läs mer här: Anderssons bössa bakom Malmös derbyseger

kommentarer