Backvärvningen gör debut: ”Inga större förväntningar”

By Måns Karlsson

I kväll gör en profil debut för sin nya klubb. Almen Bibic kommer spela i LHC:s möte med Frölunda.
– Vi ser en aggressiv back med bra skridskoåkning som gillar att spela fysiskt och som kommer att vara jobbig att möta, säger tränaren Dan Tangnes.

Sedan bröderna Abbott tog över rodret i Rögle tappade Almen Bibic sin tidigare gjutna plats i laguppställningen. Tuffingen hamnade i stället i Linköping för en dryg vecka sedan. Nu är han redo för debut.

Den 24-årige backen finns med i laguppställningen i kväll när Linköping möter Frölunda i en minst sagt viktig match i kampen kring kvartsfinalstrecket. Det bekräftar Linköping via sin hemsida.

Bibic går in i det som på pappret beskrivs som lagets tredje backpar. Han kommer få spela med den amerikanske stjärnbacken Chad Billins.
– Vi ser en aggressiv back med bra skridskoåkning som gillar att spela fysiskt och som kommer att vara jobbig att möta. Vi har egentligen inga större förväntningar på Almen inledningsvis mer än att han ska komma in i vårt sätt att spela så fort som möjligt. Han kommer växa in i det mer och mer, säger tränaren Dan Tangnes.

The post Backvärvningen gör debut: ”Inga större förväntningar” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Backvärvningen gör debut: ”Inga större förväntningar”

kommentarer