En poetisk seger – Fleury sänkte sina gamla vänner: ”Jag var tyst under matchen”

By Uffe Bodin

Det var en match utöver det vanliga för Marc-André Fleury. I natt ställdes veteranmålvakten för första gången mot sina gamla lagkamrater i Pittsburgh Penguins – och gick vinnande ur duellen med sitt Vegas Golden Knights.
– Jag var tyst under matchen. Jag vet inte varför. Jag brukade alltid skrika åt dem på träningarna och sådär, säger Fleury efter 2–1-segern.

Under sin tid i Pittsburgh Penguins blev Marc-André Fleury en av klubbens mest omtyckta profiler. Efter att ha valts som första spelare i NHL-draften 2003 var den nu 33-årige målvakten med om att vinna tre Stanley Cup med Penguins under sina 13 säsonger i klubben. Det var därför med stort vemod som han lämnade de regerande mästarna via expansionsdraften i somras.

I natt, i sin andra match efter comebacken efter ett långt uppehåll på grund av en hjärnskakning, ställdes han mot sin forna klubb för första gången. Det blev en ganska emotionell upplevelse för Fleury, som ändå höll sig kall, stoppade 24 skott och ledde Vegas till en 2–1-seger.

SNYGG ASSIST AV HAGELIN

Efter matchen erkände veteranen att det varit en mycket speciell upplevelse.
– Det var annorlunda. Man visste inte riktigt vad man skulle förvänta sig, säger han till nhl.com.
– Jag var tyst under matchen. Jag vet inte varför. Jag brukade alltid skrika åt dem på träningarna och sådär.

Fleury var inte den enda med ett starkt band till Penguins i Vegas. James Neal tillbringade några av sina bästa NHL-säsonger i klubben innan han trejdades till Nashville Predators i utbyte för Patric Hörnqvist i samband med NHL-draften 2014. I natt sköt han matchens första mål, hans 15:e för säsongen.

Carl Hagelin, som har haft en motig säsong i Pittsburgh, hade assist på Ian Coles tröstmål i matchen. En riktigt snygg assist, för

Läs mer här: En poetisk seger – Fleury sänkte sina gamla vänner: ”Jag var tyst under matchen”

kommentarer