Ger med sig – krogen får ha öppet till 03

Eslöv Eslövs kommun har länge vägrat ge serveringstillstånd senare än till klockan 02.
Efter att två krogar ändå fått dispens, väljer man nu att se över regelverket och ger fler chansen att ha öppet till klockan 03.

Krogar, nattklubbar och restauranger har under många år jobbat för att Eslövsborna ska stanna på hemmaplan när de går ut för att roa sig.
Flera har dock menat att det varit svårt att konkurrera med de större städerna, eftersom man i Eslöv tvingats stänga ner alkoholserveringen klockan 02.
Eslövs kommun har å sin sida hävdat att det handlar om att undvika olägenheter för de boende i centrum.
Till och med när polisen, som är remissinstans i frågan, ville tillåta öppettider till 03 – åtminstone på prov – sa kommunen nej.

När nattklubben på hotell Stensson hotade att gå i graven, lämnades ändå ett serveringstillstånd till klockan 03. På prov.
Sedan dess har ytterligare en krog i stan, ”Ettrumochkök” fått samma tillstånd. Och nu väljer vård- och omsorgsnämnden att ändra i riktlinjerna för bland annat serveringstillstånden och öppnar med det för en extra timmes alkoholservering.
– Det handlar om att ge alla krogarna samma möjlighet. Det är inte rätt att ge några stycken ett förlängt tillstånd när det står ett annat

Läs mer här: Ger med sig – krogen får ha öppet till 03

kommentarer