IFK Ystad förstärker

HANDBOLL IFK Ystad lämnar inget åt slumpen i sin jakt på en plats i nästa år elitserie i handboll. När de allsvenska serieledarna på lördagseftermiddagen tar sig an Varberg på bortaplan så gör niometersspelaren Johan Nilsson, på lån från IFK Kristianstad, debut.

– Om vi backar bandet till slutet av förra säsongen så var Johan väldigt nära att ta steget över till oss redan då. Han var i Ystad och träffade folk i klubben och tränade med oss vid något tillfälle. Han valde att ge IFK Kristianstad en chans till. Nu kände han, efter att Kristianstad plockat hem Olafur Gudmundsson, att han kom ännu längre ifrån att få bra med speltid. Han ville hit och vi ville ha honom, uppger Kenneth Andersson.
– För oss är det väldigt positivt att få in en spelare till. Vi har tvingats chansa med spel för spelare som varit småkrassliga och som haft småskador och haft tur att det lyckats. Nu får vi in en spelare till och förhoppningsvis slipper vi köra så hårt på de nior vi har. Resultatmässigt har det gåt väldigt bra så här långt in på säsongen, men vi har varit väldigt tunna i truppen.

IFK Ystad lånar Johan Nilsson säsongen ut på

Läs mer här: IFK Ystad förstärker

kommentarer