Kabanov nobbar KHL-inviten

Det ser ut att kunna bli en fortsättning utanför KHL för Kirill Kabanov, som spelat i Sverige de två senaste säsongerna och sköt elva mål och 18 assist på 43 matcher för Skellefteå i SHL den gångna säsongen.

Enligt sportbox.ru har han tackat nej till spel i Salavat Julajev, där han skulle ha blivit lagkamrat med Linus Omark och Niklas Svedberg.
– Vi gav honom ett ganska anständigt erbjudande, tycker jag. Det var bra pengar. Men ärligt talat, huruvida Kabanov skriver på för oss eller inte är inte en fråga om liv eller död för oss, säger klubbens nya general manager Leonid Vajsfeld.

Salavat Julajev äger sedan 2009 KHL-rättigheterna till Kabanov som inte spelat i Ryssland sedan han lämnade Spartak Moskva 2009.

Efter att ha haft det tungt under sina två första proffssäsonger i Nordamerika har Kabanov fått rätsida på karriären igen under sin tid i Modo och Skellefteå.

Salavat Julajev jobbar istället på att försöka få loss Fjodor Malychin, som floppade i Ak Bars den gångna säsongen efter att ha slagit igenom med dunder och brak i Avtomobilist förrförra säsongen – då med just Leonid Vajsfeld som general manager och Salavat Julajevs nya tränarstab som tränare.
…Läs mer

Läs mer här: Kabanov nobbar KHL-inviten

kommentarer