KARLSSON: Det är för enkelt att såga Växjö

By Måns Karlsson

Växjö lånar in en junior från Västerås och får skit för det. Är det verkligen rimligt?

Igår deklarerade Växjö att man gjort klart med ett lån av Pontus Holmberg från Västerås. En ganska konstig värvning när man ser det utifrån. Det handlar om en kille som gjort 0,43 poäng per match i tredjedivisionen. Nu går han till Sveriges bästa lag.

Men det är ju också en häftig värvning. Och något som nästan kan betecknas som en typisk Växjövärvning numera. Man har ju gjort en hel del fynd de senaste åren och jag skulle inte bli förvånad alls om den här grabben gör avtryck direkt. Säger jag utan att någonsin ha sett honom spela.

Men så fort lånet offentliggjordes började det grymtas att Växjö är plast. Ett köpelag. Att de till och med lånar in junior från en annan klubb i stället för att plocka upp en egen! PLAST! Och ja, vid en första anblick kan det kännas så.

Sen kan man ju välja att tänka ett steg längre. Att Växjö i våras var i SM-final på J20-nivå. Att man har använt åtta juniorer i SHL under säsongen. Och framför allt: Att anledningen till att man lånar Holmberg är ju att de har fyra forwards som är iväg på junior-VM. Så, man kan inte anklaga dem för att ha varit dåliga på att ge juniorspelare chansen.

Hur som helst tycker jag den här värvningen utstrålar allt annat än plast. Om vi nu ska snacka plast så hade plast varit att låna in någon finländare som fått sparken från KHL på ett sjuveckorskontrakt. Nu ger de en 18-åring chansen. En 18-åring som man, enligt sportchef Henrik Evertsson, dessutom scoutat en tid.
– Pontus är en kille vi har följt ett tag och det ska bli jättekul och se hur han tar sig an SHL-spel, sade han.

Och det finns

Läs mer här: KARLSSON: Det är för enkelt att såga Växjö

kommentarer