Köpte lägenhet bara för att odla cannabis

Malmö Mannen köpte en bostadsrätt, enbart för att odla cannabis i den. Det menar Malmö tingsrätt, som dömer honom till två års fängelse för grovt narkotikabrott.

Det var en oväntad syn som mötte poliserna när de gjorde husrannsakan i lägenheten i centrala Malmö den sista november 2014. Detta efter att det hade konstaterats att det luktade cannabis i trapphuset.
I ett rum hittades tre odlingstält med belysning, ventilation och annan utrustning. I en klädkammare fanns ytterligare material.
Odlingen omfattade 64 cannabisplantor, i olika stadier av sin utveckling.

I ett kylskåp och i en väska fanns också emballerad, torkad cannabis, som sammanlagt vägde 1,6 kilo.
I samband med husrannsakan kom mannen, folkbokförd på en annan adress i Malmö, till lägenheten. Han greps, men lyckades slita sig loss och fly. Han greps dock en dag senare.
Polisen skördade de 64 cannabisplantorna, och när de hade torkats gav de drygt 1,8 kilo cannabis. Då var inte alla färdigvuxna; om de hade tillåtits växa färdigt hade mängden skördad cannabis blivit avsevärt större, kanske så mycket som 6,4 kilo.

Mannen har erkänt att han odlat cannabis, och att han köpte fröer i Christiania i Köpenhamn. Han säger dock att hans mål var att göra så kallad CBD-olja, för medicinskt bruk. För sådan

Läs mer här: Köpte lägenhet bara för att odla cannabis

kommentarer