Lias pik till Tjeckiens stjärna: ”Han ska hålla huvudet högt så det inte smäller”

By Anton Edman

De draftades av New York Rangers i somras är goda vänner. Men när Sverige ikväll möter Tjeckien skickar Lias Andersson en gliring till motståndaren Filip Chityl.
– Han ska hålla huvudet högt på isen så att det inte smäller, säger Lias med ett leende till hockeysverige.se.

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Ikväll är det dags för Sverige – Tjeckien i KeyBank Arena, Buffalo. En match som är enormt viktig för båda lagen. Vinnaren kopplar ett järngrepp om förstaplatsen i grupp B.
– Jättekul att få ett riktigt test här. En tuff match och vi måste vinna om vi vill ha gruppsegern. Så är det. Tuff match, men grymt kul, säger den svenska lagkaptenen Lias Andersson.

Lias gjorde två mål i Sveriges premiärseger mot Vitryssland (6-1). Formen verkar med andra ord god hos 19-åringen.
– Det funkar bra tycker jag. Men det finns fortfarande mer att hämta. En bra start och skönt att vinna första matchen. Det är bara att bygga vidare på det.

Vad tycker du att ni kan göra bättre i matchen mot Tjeckien?
– Jag tycker vi håller ut hela vägen och orkar spela hela vägen. Vi var bättre och blev bättre desto längre matchen gick. Sedan dominerar vi matchen även fast de kontrar lite på oss. Så vi dominerar ändå och det får vi ta med oss.

Vad har du för koll på tjeckerna?
– Inte så himla bra koll ändå. Jag vet att de har skickliga forwards och gillar att spela offensivt. Vi får vara med på deras kontringar och det är väl det.

”VI ÄR FÖRBEREDDA PÅ VARANDRA”

En som Lias Andersson definitivt har koll på är Filip Chityl. Den tjeckiska forwarden valdes som nummer 21 i sommarens draft av New York Rangers. Lias valdes som bekant av samma NHL-klubb och gick redan nummer sju. De båda ynglingarna har sedan

Läs mer här: Lias pik till Tjeckiens stjärna: ”Han ska hålla huvudet högt så det inte smäller”

kommentarer