Malmö vände och vann derbyt

By Peter Ekholm

Malmö hämtade upp ett 2-0-underläge och vann till slut säsongens tredje skånederby med 3-2. Matchhjälte för gästerna blev backen Nils Andersson som gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Inför fullsatta läktare, det vill säga 5051 åskådare, spelade Rögle och Malmö en ganska hafsig derbymatch. Malmö kontrollerade det mesta av spelet och lyckades trots ett tvåmålsunderläge komma tillbaka och ta tre viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

Målmässigt var det dock Rögle som fick en drömstart. Ledningsmålet kom redan efter 2:32 av den första perioden. Ted Brithén fick pucken av Edwin Hedberg, höll kyligt i den runt en Malmö-back och pricksköt 1-0 via målramen från snäv vinkel.

Tuukka Mäntylä och Fredrik Storm hade sedan lägen från slottet för Malmö och i Rögle hade bland annat hade Juhamatti Aaltonen ett klockrent stolpskott i spel fyra-mot-fyra men 1-0 stod sig till det var 4:55 kvar.. Då drog Hedberg till med ett distinkt slagskott som satt intill Jonas Gunnarssons högra stolpe.

Malmö behövde sedan dryga minuten på sig för att reducera. Stefan Warg sköt och Andy Miele slog in returen och sitt sjunde mål för säsongen.

MALMÖ TOG ÖVER

Om den första ronden gick till Rögle, gick den andra till Malmö. Trots att hemmalaget inledde i spel fem-mot-fyra var det gästerna som tog momentum. Kvitteringen til 2-2 kom därför inte hel ologiskt när Jens Olsson sträckte fram den längsta klubban och petade in pucken i röran framför mål efter 2:212

Malmö-pressen fortsatte och efter 4:19 tog Rögles tränare Cam Abbott en time out.

Det jämnade ut matchbilden något men Malmö hade bäst flyt i spelet. Med 7:01 kvar kunde backen Nils Andersson dunka in 2-3 powerplay bakom en skymd Pogge och Malmö hade vänt.

I den tredje försökte Rögle komma ikapp och skapade flera heta chanser men Malmö höll undan och packade in tre poäng i bussen ner till Malmö.

Läs mer här: Malmö vände och vann derbyt

kommentarer