Man beskjuten med luftgevär

En man blev under fredagskvällen beskjuten med luftgevär utomhus i Borås.

Han slog larm till polisen sedan han sökt skydd bakom en byggnad.

– Han hör hur det är någon som står och skjuter, säger Ulla Brehm vid polisen i Region Väst.

Det var under sena fredagskvällen som en man slog larm till polisen om att han blivit beskjuten med någon form av luftgevär i Sjöbo i Borås.

Mannen ska inte ha träffats av vapnet, men tvingades fly och söka skydd bakom en byggnad på Barnhemsgatan. Där larmade han polis.

– Den här personen ringer oss för att han hör hur det är någon som står och skjuter. Sedan om personer skjuter mot honom eller mot någonting annat är inte helt klarlagt, det kan inte jag svara på, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.

En gripen

Polis ryckte ut till platsen och kunde gripa en man i 20-årsåldern i närheten. Mannen delgavs misstanke om brott och luftgeväret togs i beslag.

– Vad jag förstår så hade han luftvapnet på sig.

Efter förhör så försattes den misstänkt på fri fot.

– Det är svårt att säga hur svår skada ett luftvapen kan ge, det beror ju på avstånd och annat. Det är ju inte som ett vanligt vapen, men om man träffas i exempelvis ögat så kan det ju göra stor skada, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

I Sverige är luftvapen licensfria förutsatt att de är effektbegränsade, men personer under 18 får inte använda vapnet utan närvaro av en vuxen.

Polisen har skrivit en anmälan om misshandel.

Källa: https://www.expressen.se/gt/man-beskjuten-med-luftgevar/

kommentarer