Nästjumbo – nu lämnar Leif Strömberg Norge: ”Vill fortsätta träna”

By Måns Karlsson

Profilen Leif Strömberg är klubblös. Tränaren lämnade idag sitt jobb som tränare i norska Stjernen.
– Det är ingen större dramatik egentligen. Jag hade ett möte med klubben i går, på min egen begären, säger han till Hockeypuls.

Leif Strömberg gjorde comeback på tränarbanan när han klev in i Stjernen inför den här säsongen. Men redan nu lämnar han alltså laget, som är nästjumbo i norska ligan. ”Strumpan” säger dock att han inte fått sparken.

Han lämnar efter ett möte med andra klubbrepresentanter.
– Det är ingen större dramatik egentligen. Jag hade ett möte med klubben i går, på min egen begäran, och det är inte mot min vilja som jag slutar. Det är resultaten på sista raden som räknas, säger han till Hockeypuls.

ERSÄTTS AV ANNAN SVENSK

55-åringen ersätts av landsmannen Jörgen Wahlberg, som tidigare under säsongen haft rollen som Strömbergs assisterande tränare.

Men om någon tror att vi sett det sista av Leif Strömberg kan den personen tänka om. Han har inga planer på att lägga ned tränarkarriären ännu.
– Jag har ett tvåårskontrakt med klubben som löper vidare. Men jag vet inte. Jag ska hem till Sverige och fira jul i alla fall. Jag känner att jag har drivet kvar och vill fortsätta träna, svarar han på frågan vad han ska göra nu.
– Det har känts bra att vara inne i hetluften och jag har drivet kvar. Jag har fortfarande suget efter hockey.

”Strumpan” har i Sverige tränat klubbar som Bofors, Färjestad, Södertälje, Leksand och Malmö. Sin senaste sejour i Sverige hade han säsongen 15/16 i Sundsvall.

The post Nästjumbo – nu lämnar Leif Strömberg Norge: ”Vill fortsätta träna” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Nästjumbo – nu lämnar Leif Strömberg Norge: ”Vill fortsätta träna”

kommentarer