NHL-TIMMEN: Den stora JVM-guiden

By Uffe Bodin

I 2017 års näst sista avsnitt av NHL-timmen blir det stort fokus på den stundande JVM-turneringen i Buffalo. Linus Hugosson och Uffe Bodin ger er en JVM-guide genom medaljkandidaternas laguppställningar, nyckelspelare och analyserar inte minst Juniorkronornas chanser att gå hela vägen.
– Sveriges lag ser riktigt bra ut, men i min värld är de inte den största guldkandidaten, säger Bodin.

När NHL-säsongen kommit in i något av en lunk så här i december kan det vara bra att bryta av med annat. Som av en tradition brukar NHL-timmen lägga en del fokus på JVM vid den här tiden på året och 2017 blir inget undantag. I ett specialavsnitt kikar Linus Hugosson och Uffe Bodin närmare på förutsättningarna inför årets turnering i Buffalo och inte minst då de svenska Juniorkronornas chanser att bryta sin svit på fjärdeplatser. Det har ju inte blivit någon svensk medalj i JVM-sammanhang sedan 2014.

Men det är inte bara fokus på Sverige:
* Hur bra är årets upplaga av Kanada? Uffe Bodin pekar ut styrkor och svagheter hos guldkandidaten och är speciellt intresserad av att se hur en högt draftad back kommer att prestera.
* De regerande mästarna USA får tillbaka flera tunga namn ur fjolårets guldlag, men det är en Buffalo Sabres-draftad spelare som inte var med i fjol som väcker störst intresse.
* Kan Finland studsa tillbaka efter fjolårets fiasko i Montréal? På pappret är laget ett av turneringens mest spännande med inte mindre än sju spelare draftade i första rundan.
* Svåranalyserade Ryssland har inte gått miste om JVM-medalj i någon turnering sedan 2010. Vad talar för att man ska kunna förlänga den sviten?

Dessutom tittar Linus och Uffe närmare på storpolitiken i NHL, där situationerna för Ottawa Senators, Calgary Flames, New York Islanders och ett potentiellt framtida lag i Seattle kommer på tal.

Och glöm inte att ni kan hänga med

Läs mer här: NHL-TIMMEN: Den stora JVM-guiden

kommentarer