Nu lämnar han Sverige – här är Per Ledins nya klubbadress

Efter en sommar av tystnad har Per Ledin slutligen hittat en ny klubbadress. Sent på fredagskvällen meddelade österrikiska Red Bull Salzburg att de har skrivit kontrakt med den svenske veteranforwarden.

Det blir inget spel i svensk ishockey för Per Ledin den här säsongen. Efter att forwarden och Luleå Hockey gått skilda vägar i våras har det varit rätt tyst kring den snart 37-årige forwarden.

Sent i går kväll kommer dock beskedet att Ledin hittat ett nytt hem i hockeyvärlden. Det är de regerande mästarna i alpligan EBEL, Red Bull Salzburg, som förstärker laget med den svenske veteranen.

Ledin gjorde 20 poäng (9+11) på 41 SHL-matcher i fjol. Han har totalt spelat 697 SHL-matcher för Luleå, Färjestad och HV71 och vunnit tre SM-guld (2006, 2008 och 2010). I fjol var han dessutom med om att vinna Champions Hockey League med Luleå.

Salzburg har ett lag som bygger på en hel del importspelare med bakgrund i SHL. Bland spelarna i laget märks inte minst SHL-bekantingar som Brian Connelly (Leksand), Kyle Beach (HV71), Konstantin Komarek (Luleå), Brett Sterling (HV71/Örebro) samt Ben Walter (Örebro). Dessutom återfinns tidigare Leksandsforwarden Michael Raffls äldre bror <a target="_blank" rel="nofollow" href="http://www.eliteprospects.com/player.php?player=15501"

Läs mer här: Nu lämnar han Sverige – här är Per Ledins nya klubbadress

kommentarer