Nya Land Rover Defender måste komma 2018

By Peter Klemensberger

Land Rover Defender

Modellen

Land Rover Defender testades i Teknikens Värld nummer 15/2002.

Nya Defender bör göra debut nästa år för att matcha modellens 70-årsfirande. Defenders DNA går nämligen att spåra till Serie I från 1948. Nya modellen som kommer att visas upp är en produktionsklar bil som är tänkt att stå i saluhallarna 2019.

Precis som tidigare kommer två axelavstånd, klassiska 90 och 110, att finnas liksom olika karosstyper med plåt och canvastak. En basbetonad version kommer att erbjudas men man kommer att satsa mer på komfort och utrustning för att matcha Mercedes G-klass som snart kommer i en ny version och som vi precis har fått se på bild, inredningen i alla fall.

Designchefen Gerry McGovern har sagt att de måste sluta fixera sig vid kärnvärden som funktion och driftsäkerhet, när folk köper en Land Rover köper de premiumprodukt.

Nya Defender kommer att bygga på samma plattform som Range Rover, Range Rover Sport och Land Rover Discovery och kommer ha samma drivlinealternativ som dessa. Bilen kommer att ha en ny form och inte vara en typisk retrobil samt ha en attityd likt den i höstas visade Discovery SVX som du ser på bilden här nedan.

Land Rover Defender är kanske den mest urbrittiska bilen som finns men det är inte säkert att den nya versionen kommer att byggas i hemlandet då kapaciteten inte räcker till i fabrikerna där. Bilen kan mycket väl komma att tillverkas i koncernens nya fabrik i Slovakien eller av Magna-Steyr i Österrike som ska bygga koncernens elsuv Jaguar E-Pace. Mest uppseendeväckande är i så fall att nya Defender kommer att byggas i samma fabrik som huvudkonkurrenten Mercedes G-klass.

I hemlandet har Project Grenadier startat – ett arbete med att ta fram en bil i gamla Defenders anda. Mer om det projektet ska

Läs mer här: Nya Land Rover Defender måste komma 2018

kommentarer