Oskarshamn lånar från Hockeyettan

By Peter Ekholm

IK Oskarshamns lånelista blir längre. På grund av backbrist har klubben kommit överens med hockeyettan-laget Vimmerby om att låna Petter Runesson den närmsta tiden.

– Vi är lite kort om backar, och har täta matcher nu innan jul och vi ställde frågan om vi fick låna Petter och Vimmerby Hockey kände att det passade bra att kunna hjälpa IKO nu när de är spellediga, säger IKO:s sportchef Per Kenttä til lagets hemsida.

Runesson gör sin femte säsong i ettan. De första tre gjorde han i Östersund men gör nu sin andra säsong i Vimmerby, där han också figurerar som assisterande lagkapten. På 136 matcher i landets tredje högsta serie har högerskytten och tidigare juniorlandslagsmannen producerat 90 poäng.

Vimmerby slutade fyra i HockeyEttan Södra under hösten och är spellediga fram till mellandagarna då allettan drar igång. Oskarshamn ligger tvåa i allsvenskan och har Modo, Vita Hästen och Pantern kvar att möta innan jul.

– Vi ser bara positivt på att ha en god dialog mellan klubbarna och nästa gång är det kanske Oskarshamn som kan hjälpa oss, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt till Oskarshamns hemsida.

På Oskarshamns skadelista finns Linus Morin och Björn Karlsson. Lånet med Runesson sträcker sig över tre matcher och är klubbens tionde totalt den här säsongen.

The post Oskarshamn lånar från Hockeyettan appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Oskarshamn lånar från Hockeyettan

kommentarer