Personal räddade kvinna i husbrand

Höör/Hörby Tack vare ett snabbt agerande från en anställd på Fogdaröd kunde en kvinnlig boende räddas från den eldhärjade lägenheten. När räddningstjänsten anlände strax efter klockan 22 på fredagskvällen var kvinnan redan ute.
– Det var en jättebra insats av vår personal, säger Anette Ellis, vd på Fogdaröd.

Klockan 21.56 på fredagskvällen kom larmet till räddningstjänsten som ett automatlarm.
– När vi anlände såg vi att det brann i en av paviljongerna på området. En av de som jobbar hade fått ut kvinnan som bodde i lägenheten, säger Rune Olsson, insatsledare på räddningstjänsten.
– Det fanns två lägenheter i den aktuella byggnaden. Vi gick in med rökdykare i kvinnans sovrum där branden startat för att hindra spridning. Insatsen tog en och en halv timme, säger Rune Olsson.
Polisen rubricerar händelsen som mordbrand då huvudteorin är att kvinnan satt eld på sin egen säng. Hon fick föras med ambulans till sjukhus för kontroll under natten.
– De som bor i de här lägenheterna är personer med socialpsykiatriska problem som ändå kan bo själva, säger Anette Ellis.
– När något sådant här inträffar har vi en krisgrupp som vi samlar. Jag har också haft samtal med den berörda personalen som jobbade under fredagskvällen, säger

Läs mer här: Personal räddade kvinna i husbrand

kommentarer