PETTERSSON: Nu gör Alexander Bergström succé även i KHL

By Robert Pettersson

Jättesuccé i SHL ifjol med Karlskrona. Alexander Bergström fortsätter på den inslagna vägen i KHL. Där är han ligans näst bästa svensk i poängväg och överlägset bästa svenska målskytt. På juldagen blev han tvåmålsskytt mot Neftechimik och gjorde därmed mål för femte matchen i rad.

Det är definitivt inte säkert att det blir något slutspel för Alexander Bergström under hans första säsong i KHL. Hans Sibir ligger, trots seger idag, på tionde plats i östra konferensen med tolv matcher kvar att spela och är tre till fem (beroende på hur det går för Barys idag) bakom en slutspelsplats.

Men Bergström gör en bra första säsong i ligan. Målmässigt är han redan nu, med strax över tio matcher kvar att spela, redan bättre än han varit under sina två säsonger i SHL där han sköt tio respektive 15 mål.
Mot Neftechimik idag sköt han mål 16 och 17 för säsongen och passerade dessutom 30 poäng efter att ha varit ovanligt målhet den senaste tiden. Matchen idag var den femte raka han gjorde mål i och åttonde raka han gjorde poäng i.

Han är med andra ord på god väg att slå sig in i den där skaran på bara sju svenskar som lyckats nå 20 mål i KHL under en säsong.

I väldigt mycket skymundan – det finns ju inte speciellt mycket KHL-bevakning i svensk media – är Bergström ligans näst bästa svenska poängplockare (32 poäng, elva bakom Linus Omark) och ligger runt en 20:e plats i den totala poängligan.
Han är delad femma i KHL:s skytteliga (må så vara rejält distanserad av Nigel Dawes 31 och Ilja Kovaltjuk 29) och det finns egentligen ingen svensk som konkurrerar med honom i målväg. Han är har gjort sex mål mer än någon annan svensk.

Sibir kör på, precis som de flesta andra KHL-lagen, till 23

Läs mer här: PETTERSSON: Nu gör Alexander Bergström succé även i KHL

kommentarer