PETTERSSON: Svensk match mot Sydkorea – i hockey

By Robert Pettersson

Med hjälp av systematiska värvningar av nordamerikaner redo att ingå i en OS-satsning har Sydkorea tagit sig till ett OS-förberedande möte mot Tre Kronor idag.

Idag möter Tre Kronor Sydkorea. I hockey. Tänk vad tiden går ändå.
När jag var yngre fanns det många lag som inte fanns på kartan att Sverige någonsin skulle spela hockey mot.
Sen ändrade IIHF om systemet och Japan fick friplats till A-VM och nånstans där började man väl inse att allt ändå var möjligt.

Men Sydkorea ändå. Vilken grej.
Även om de nu inte resultatmässigt visat sig vara någon slagpåse i Channel One Cup (2-4 mot Kanada och 1-4 mot Finland) så har de ju varit totalt utspelade i båda matcherna och skjutit runt tio skott på mål och fått över 50 emot sig.
De är inte riktigt DÄR ännu, som man säger. Och en liten del av mig är så klart jätteledsen över att jag inte får chansen att se det här koreanska laget möta ett NHL-förstärkt Kanada i OS i februari. Det hade varit en stor upplevelse att se en match med så stor kvalitetsskillnad. Det hade varit ett kul experiment.
Men nu ville NHL-ägarna något annat.

Men även om Sydkorea må vara en slagpåse så är min känsla att de är betydligt bättre än vad man var den där sommardagen 2011 när man tilldelades OS och insåg att man skulle få en fribiljett till hockeyturneringen.

Då var man en nation som hattade lite så där mellan de lägre VM-divisionerna och bara hade spelare uppvuxna i Sydkorea i sitt lag.
Därefter valde man att aktivt försöka göra vad som var tvunget att göra för att utveckla hockeyn. Man tog in nordamerikaner i hopp om att de ville vara en del av en OS-satsning och bli koreanska medborgare.
Man kan diskutera om det är rätt eller fel väg att gå, att mer eller mindre

Läs mer här: PETTERSSON: Svensk match mot Sydkorea – i hockey

kommentarer