SD-politiker kuppade in sig i fullmäktige

SJÖBO Inför förra valet fick inte Sverigedemokraten Fredrik Jönsson kandidera. Orsaken var miljonskulder hos kronofogden. Nu tar han plats som ersättare i fullmäktige och ordinarie ledamot i familjenämnden genom att han skrev sitt eget namn på en valsedel.

Inför förra valet ville Fredrik Jönsson ställa upp på valbar plats för Sverigedemokraterna. Han ratades dock av partiet på central nivå som förklarade att han inte var lämplig som politiker på grund av sina stora skulder hos kronofogden. Han valde dock att skriva sitt eget namn på en valsedel och han bad också ett antal potentiella väljare att göra det samma.

I takt med att SD:s politiker hoppat av har nu Fredrik Jönssons namn dykt upp i turordningen och han har fått en plats som ersättare i kommunfullmäktige.
– Jag fick besked att jag inte fick stå med på listan till fullmäktige. Sedan finns det öppna listor och där skrev jag mitt namn, säger han.

Så nu har du kuppat in dig själv som ersättare?
– Ja som ersättare i kommunfullmäktige gjorde jag det. Jag trodde i ärlighetens namn inte att jag skulle komma så långt.

Från central nivå ombads du att inte kandidera. Har du någon synpunkt på att du gick emot det?
– Nej det kan

Läs mer här: SD-politiker kuppade in sig i fullmäktige

kommentarer