Ska det verkligen vara så här?

Frågan kom från en av deltagarna i min litteraturcirkel, en nybliven änka som i sin ensamhet satt och zappade på TV:n på kvällarna och konstaterade att det bara var mord och våld och blod i rutan .Jag har väl själv funnit ett visst tidsfördriv i vissa deckare och spänningsserier, men plötsligt känns det som jag fått nog. Orkar inte se mer spekulativt underhållningsvåld. Vi blir avtrubbade och tillvanda vid allt grövre effekter i rutan. Vad gör all denna råhet med unga människors psyke? Några tycker säkert att jag är löjlig och att jag har drabbats av moralpanik eller något ditåt. Men jag är övertygad om att vissa personer inte mår bra av detta frossande i blod och kroppsdelar och andra perversiteter. Verklighetens grymheter med krig och ondska gör att åtminstone jag tar avstånd från mycket av det som visas i dumburken.

Läs mer här: Ska det verkligen vara så här?

kommentarer