Skanem varslar tio om uppsägning

SKURUP Tio av grafikerna i Skanems etikettfabrik i Skurup blir överflödiga när fabriken investerar i nya digitala tryckpressar.

Företagsledningen har meddelat de anställda på etikettföretaget Skanem Skurup att man varslar tio anställda grafiker om uppsägning. Just nu pågår förhandlingarna med facket och utgången är ännu inte klarlagd.
Det enda som står klart är att ledningen vill spara in personalkostnader som en följd av kostsamma nyinvesteringar i moderna tryckpressar.

– Tryckeribranschen går just nu igenom stora förändringar och ställer om från konventionell till en digital tryckteknik. Verksamheten blir mer automatiserad och det i sin tur innebär att vi med färre antal medarbetare kan producera lika mycket som tidigare.
Det säger Desirée Erlingsson, platschef på Skanem Skurup som är en del av den norskägda tryckerikoncernen med fabriker över hela världen. Förutom i de nordiska länderna har koncernen även fabriker i Thailand, Kenya, Tyskland, England och Polen.

Under det senaste året har Skanem investerat i två nya digitala tryckpressar till en kostnad om 20 miljoner kronor.
– Vi måste möta marknadens krav och med de nya tryckpressarna kan vi erbjuda snabbare produktionstider, säger Desirée Erlingsson och tillägger:
– Det här är en satsning på framtiden som ger många fördelar. Man kan variera det digitala trycket på ett annat sätt och

Läs mer här: Skanem varslar tio om uppsägning

kommentarer