Trelleborg får evakueringsplatser

TRELLEBORG. Trelleborg får evakueringsplatser för asylsökande.

Under onsdagen fattade Migrationsverket ett tilldelningsbeslut som innebär att Trelleborgs kommun ska ställa 100 evakueringsplatser till förfogande för asylsökande vuxna och familjer. Evakueringsplatser är akuta platser dit asylsökande hänvisas i väntan på plats på ett anläggningsboende.
– Vi kommer att fortsätta bedriva transitverksamhet för barn och unga på DUX till dess att Migrationsverket behöver platserna. Då har vi 24 timmar på oss att omplacera de ungdomar som bor här, och ställa om verksamheten till vuxna och familjer, säger Cecilia Lejon, chef för arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg i ett pressmeddelande.
Tiden som man tillbringar i ett evakueringsboende kan variera beroende på hur många platser Migrationsverket har i sina anläggningsboenden. Det som krävs av evakueringsplatserna är i princip detsamma som för transitboenden – en säng att sova i, tak över huvudet och mat för dagen.
Efter att ha stängt ner en rad boenden har Trelleborg idag elva transitboenden kvar. Flera av dessa är uppsagda, bland annat i Köpingebro där Ystad kommun tar över vid årsskiftet. På onsdagseftermiddagen fanns 113 platser belagda i kommunens transitboenden, 311 platser var lediga. Det senaste dygnet hade inga personer utan vårdnadshavare kommit till kommunen.

Läs mer här: Trelleborg får evakueringsplatser

kommentarer