Washington lever efter nattens övertidsrysare: ”Ett riktigt fult övertidsmål”

By Uffe Bodin

Washington Capitals förlorade de två första drabbningarna mot Columbus Blue Jackets efter förlängning. I natt slog de tillbaka och tog själva hem en övertidsrysare efter att dansken Lars Eller skjutit laget till seger – i den andra förlängningsperioden.
– Det var ett riktigt fult övertidsmål, säger den tidigare Frölundacentern efter 3–2-vinsten.

Washington Capitals lämnade sitt hem med ryggen mot väggen i slutspelsserien mot Columbus Blue Jackets. Bägge matcherna i Capital One Arena slutade med förlust efter förlängning. Laget var därför piskat att vinna den första av två matcher i Columbus i natt för att inte försätta sig i ett riktigt utsatt läge.

Det lyckades man med. Men det satt hårt inne. För tredje matchen i rad behövde lagen jobba övertid för att få fram ett avgörande. Och till skillnad från de två första matcherna var det Capitals som gjorde det mest framgångsrikt den här gången.

Nio minuter in i den andra övertidsperioden kom avgörandet från danske centern Lars Ellers klubba. Han tryckte sig fram på en målvaktsretur, fick klubban på pucken innan den styrdes i mål via knäet på Columbus backstjärna Zach Werenski.

Att döma av Ellers långsamma reaktion efter målet tog det lite tid för polletten att trilla ned.
– Det var ett riktigt fult övertidsmål. Jag hade känslan av att det var ett sådant som skulle avgöra. Men det gör inte känslan mindre bra, säger han till nhl.com om avgörandet.

DJOOS GJORDE SLUTSPELSDEBUT

Annars lyckades Washington tappa ledningen i tredje perioden. Artemij Panarin kvitterade till 2–2 med sitt andra mål och sjunde poäng i serien.

Capitals hade gjort en del förändringar i laget sedan sist, förändringar som bar frukt. I målet fick Braden Holtby starten efter att Philipp Grubauer vaktat kassen i de två första matcherna. Holtby

Läs mer här: Washington lever efter nattens övertidsrysare: ”Ett riktigt fult övertidsmål”

kommentarer